FOLIE


 

HANDWIKKELFOLIE

Handwikkelfolie wordt gebruikt om uw product of pallet te stabiliseren en te beschermen tegen stof en beschadiging. De folie wordt met de hand rond de pallet gewikkeld. Dit kan desgewenst ook met een foliedispenser. De hand- wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende soorten en kwaliteiten. De standaard breedte is 500mm met een lengte van 300mtr. Diktes van 15 tot 35 micron zijn verkrijgbaar. Ook andere afmetingen zijn mogelijk. 


 

MACHINEFOLIE

Machinewikkelfolie kan zowel op een half- automatische als op een volautomatische wikkelaar gebruikt worden. Afhankelijk van uw foliewikkelaar met of zonder voorrek systeem kan een keuze gemaakt worden voor de juiste folie. Door de juiste keuze te maken kan uw wikkelaar optimaal benut worden, de pallet perfect gestabiliseerd worden en een besparing op het folie verbruik gerealiseerd worden.Machinerekwikkelfolies zijn te verkrijgen met verschillende rekpercentages. De meest voorkomende zijn 150,250en 300% rek. De keuze van de juiste folie is afhankelijk van een aantal factoren: Palletlading/afmeting, machine en machine-instellingen. De machinewikkelfolie is leverbaar op verschillende breedtes en lengtes. Standaardbreedte is 500mm en de lengte is afhankelijk van de dikte. Diktes van 12 tot 50 micron zijn verkrijgbaar.


 

MINISTRETCHFOLIE

Dit is een rekwikkelfolie op rol die smaller is dan de ' normale' rekwikkelfolie. Ministretch folie heeft meestal een breedte van 100 of 125 mm. De folie is te verkrijgen in verschillende diktes. De gangbare diktes hiervoor zijn de 15, 17, 20, 23, 30 en 35 micron. Andere diktes zijn ook te produceren. Deze folie is bijzonder geschikt voor het beschermen, vastzetten en bundelen van producten.


 

BUISFOLIE

De rollen buisfolie kunnen handmatig of machinaal verwerkt worden en kunnen, door middel van een sealapparaat, eenvoudig zakken op maat uit buis folie worden vervaardigd. Naast het standaard assortiment buisfolie is er veel mogelijk qua formaat, dikte, kleur en bedrukking. LDPE buisfolie is een foliehuls die op verschillende lengtes kan worden afgesneden. Op deze manier kan een zak gemaakt worden, die aan de onder- en bovenzijde wordt gesloten door een sealapparaat. De folie wordt vaak handmatig vanaf de rol verwerkt.


 

KRIMP(HOEZEN)FOLIE

Voor het stabiliseren van een palletlading en deze te beschermen tegen stof, water of vuil kunt u gebruik maken van krimphoezen voor pallets. Krimphoezen zijn grote plastic zakken die zeer gemakkelijk over een pallet heen getrokken kunnen worden. Om de palletlading te stabiliseren wordt er altijd gebruik gemaakt van een krimppistool, krimptunnel of oven. Door middel van verhitting wordt een krimphoes strakker en sluit de hele zak perfect aan rond de gehele pallet. Krimphoezen worden vaak gebruikt bij pallets met een ruwe, scherpe of onregelmatige lading. Echter zijn krimphoezen ook uitermate geschikt voor bedrijven waar wordt gewerkt met zware ladingen (denk bijvoorbeeld aan stenen, zand, cement en betonnen zakken). Krimpfolie is verkrijgbaar op rol of als krimpfoliehoes.


 

REK(HOEZEN)FOLIE

REK(HOEZEN)FOLIE is een buisvormige en elastische folie die over de pallet wordt geschoven.Voordelen van stretch hoezen:
Het is een goedkope verpakking dankzij haar lichte gewicht
Het verpakkingsproces is goedkoper en veiliger omdat geen warmte noodzakelijk is voor de krimp.
Het is een snelle verpakking : tot 100 pallets per uur kunnen verpakt worden met één machine en met één rol kunnen tot 1500 pallets worden verpakt.
De pallets zijn hermetisch afgesloten van invloeden van buiten.


 

NOPPENFOLIE

Luchtkussenfolie, vaak ook noppenfolie genoemd, is een van de meest verkochte en meest gebruikte manier van beschermen en opvullen. Luchtkussenfolie is een folie die is voorzien van meerdere bellen en noppen. Deze kleine kussentjes zijn gevuld met lucht en hebben een schokdempende werking. Voor veel bedrijven zal luchtkussenfolie het ideale beschermmateriaal zijn. Luchtkussenfolie wordt gebruikt als uw producten vervoert die gevoelig zijn voor schokken, stoten en krassen. Met luchtkussenfolie kunt u deze producten eenvoudig inwikkelen waardoor deze producten goed worden beschermd. Met name in de meubelindustrie, overige hout-bewerkende industrieën, verzending en verhuizingen wordt noppenfolie veelvuldig als verpakkingsmateriaal toegepast. Maar ook voor metaal en kunststof is de luchtkussenfolie uitstekend toepasbaar.


 

TOPVELLEN

Topvellen zijn dunne kunststof vellen (vaak geleverd op rol) welke u over een palletlading kunt leggen alvoren u hem insealt. Topvellen worden gebruikt om palletladingen eenvoudig te beschermen tegen vocht en stof. Deze vellen kunnen eenvoudig van een rol worden gehaald en over een pallet worden gelegd. Na het aanbrengen van een topvel is de gehele bovenkant van de pallet beschermd. U kunt vervolgens de pallet insealen om de gehele pallet te beschermen. De topvellen zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten; 10, 20, 30, 40 en 50 micron. Als de lading van de pallet zeer gevoelig is voor schade, vocht en/of stof adviseren wij een dikkere kwaliteit topvellen. In andere gevallen is een dunnere kwaliteit topvel voldoende.