RT-10 SEMI-AUTOMATISCHE PALLETWIKKELMACHINE

De semi-automatische palletwikkelmachine, ook bekend als de draaiplateau palletwikkelaar, is uitgevoerd met een roterend plateau van 1.500 mm. en een foliewagen voorzien van een mechanische rem voor een werkhoogte van 2.100 mm. Door het ronddraaien van de pallet en de verticale beweging van de foliewagen zal de pallet snel en vakkundig ingewikkeld worden. De hoogte van de wikkeling wordt automatisch afgelezen en de snelheid van het (geleidelijk) starten en stoppen van het draaiplateau en van het stijgen en dalen van de foliewagen zijn instelbaar . De pallet is via een oprijplaat op de machine te plaatsen of de machine is in de werkvloer in te bouwen waardoor het draaiplateau één geheel met de werkvloer vormt. Echter bij zeer instabiele ladingen is een vrij draaiende semi automatische palletwikkelmachine een gerichte keus. Deze heeft als voordeel dat uw lading op de werkvloer blijft staan (geen oprijplaat nodig) en de arm van de palletwikkelmachine zich rond uw lading beweegt. Ook voor zeer zware ladingen (boven 2.000 kg) is een draaiarmmachine zeer geschikt, omdat de pallet niet meer met de pompwagen via de oprijplaat op het draaiplateau geplaatst hoeft te worden

 

AUTOMATISCHE PALLETWIKKELMACHINE

Automatische palletwikkelmachines zijn in grote lijnen te vergelijken met de semi automatische palletwikkelaars. Deze zijn net als de semi automaat palletwikkelmachines te verkrijgen in draaiplateau uitvoering en als vrij draaiende arm palletwikkelmachine. Echter wordt bij deze variant aan het begin van de wikkelcyclus automatisch de wikkelfolie aangebracht op uw lading. Na het wikkelproces wordt automatisch de folie vastgehouden, afgesneden en gesealt aan de onderliggende folielagen. Deze variant is als optie uit te voeren met een of meerdere afstandsbedieningen zodat uw operator(s) of heftruckchauffeurs zelfs niet meer van de heftruck af hoeven.


 

VOLAUTOMATISCHE PALLETWIKKELMACHINE

Vol automatische palletwikkelmachines worden veelal opgenomen in productielijnen waarbij een hoge capaciteit gewenst wordt. Binnen de catogorie vol automaat palletwikkelmachines kennen we de volautomaat draaitafel wikkelaar, vol automatische vrij draaiende arm wikkelaar en de volautomaat ringwikkelmachine. Deze volautomaten zijn perfect in uw productielijn te intergreren. Ook bestaat de mogelijkheid deze wikkelmachines stand-alone te gebruiken en uit te breiden met een of meerdere palletsecties voor en achter de wikkelaar. Verder zijn er vele opties mogelijk, waaronder een geintergreerde topveldispenser voor het stofdicht en waterdicht wikkelen van uw pallet en/of bovenaandrukplaat voor zeer lichte of gladde ladingen. Alvorens het wikkelen wordt volautomatisch een topvel op maat gemaakt en op uw palletlading gelegd en eventueel vastgehouden d.m.v. de aanwezige bovenaandrukplaat. Deze opties zijn zowel verkrijgbaar voor de vol automatische draaiarm palletwikkelmachine als voor de vol automatische ringwikkelaar.


  

ORBIT-M 21 HORIZONTEELWIKKELMACHINES

Horizontaalwikkelaars zijn er in twee verschillende varianten.

De semi-automaat horizontale foliewikkelmachine en de vol-automatische horizontaalwikkelaar. Er zijn verschillende ring formaten te verkrijgen, dit heeft betrekking op de binnen diameter van de wikkelring. Deze is namelijk bepalend voor de maximale diameter pakketgrootte van het te verwerken product. De diameters variëren tussen de 40 cm en de twee meter. Verder zijn grotere formaten altijd custom build leverbaar. Ook bestaat de mogelijkheid de paketten geheel te sluiten. Bij dit systeem wordt vooraf een folie (beschermfolie) in de lengterichting van het te wikkelen pakket aangebracht en dichtgesealt. Daarna kan handmatig of automatisch het product ingevoerd worden in de horizontaalwikkelaar.

SEMI-AUTOMATISCHE HORIZONTEELWIKKELMACHINE

Dit is een ideale oplossing voor het horizontaal verpakken van lange goederen waar bescherming gewenst is. Doordat de wikkelring van de horizontale foliewikkelmachine rond het product draait en een kleine kracht uitoefent op het product wordt de lading stevig verpakt zodat verschuiving binnen de verpakking niet meer mogelijk is. Dit heeft als voordeel dat het makkelijker te hanteren is en direct ook beschermd verpakt is. Ook is deze half automaat horizontaalwikkelaar goed te gebruiken als bundelmachine een prima uitkomst wanneer u de producten wilt bundelen (op meerdere plekken een omsnoering met folie). Dit wordt veelaal toegepast bij producten die onderling kunnen verschuiven waardoor het product schade zou oplopen. Alle semi-automatische horizontaalwikkelmachines worden geleverd met een grijp- en snij- unit zodat uw operator niet na elke verwerking van het product de folie moet lossnijden en bij het volgende pakket de folie weer moet aanbrengen.

VOLAUTOMATISCHE HORIZONTEELWIKKELMACHINE

Deze wordt veelal ingezet in productielijnen waar een hoge capaciteit gewenst is. Bij een vol automaat horizontaalwikkelaar is er uiteraard geen operator nodig. Ook deze horizontaal wikkelmachines zijn goed in te zetten als bundelmachine. Het sluiten van lange producten kan hier ook vol-automatisch verlopen. De productafmetingen worden alvorens het te wikkelen automatisch afgetast zodat de horizontale wikkelmachine deze kan voorzien (in de transportrichting) van een folie of een beschermfolie (foam, PE luchtkussenfolie). Na deze cyclus worden de goederen ingewikkeld. Alle automatische horizontaal wikkelmachines zijn uitgevoerd met een snij seal- unit, deze brengt aan het begin van de wikkelcyclus de folie aan op het product en sealt aan het einde van de cyclus de folie aan de onderliggende folielagen. De MESSERSI horizontaal wikkelmachines zijn speciaal ontworpen voor het verpakken van lange pakketten (eventueel uitgevoerd met automatisch transportsysteem of statische rollenbanen).


 


 

MF-1 TOPVELDISPENSER

De topveldispenser maakt het mogelijk om een pallet stofdicht te wikkelen. Het product wordt ingevoerd en stopt ter hoogte van de topveldispenser. De hoogte wordt afgelezen d.m.v. een fotocel en het topvel wordt over het product getrokken door de pneumatische grijpers. Hierna wordt het topvel afgesneden en valt over het product. Hierna kan het product dan verder getransporteerd of verpakt worden.