KRIMPFOLIEMACHINES

SH51

SHRINK-HOODING MACHINE SH51 wordt toegepast bij het inpakken, d.m.v. verwarming, van gepalletiseerde producten met buisvormige krimpfolie. Messersi biedt in één apparaat de beste oplossing voor de voorbereiding, het openen en de plaatsing van de hoezen, gemaakt van buisvormige folie, welke d.m.v. een innovatieve hete lucht generator een hoogwaardige krimp aflevert. De machine combineert en synchroniseert drie afzonderlijke en onafhankelijke fases(voorbereiding van de buisvormige folie - de overdracht van buisfolie- hoezen en het krimpen). Het samenvoegen van hen samen in een enkel proces minimaliseert de uitvaltijd van de verschillende apparaten, waardoor een uitzonderlijk niveau van productiviteit (tot 45 verpakkingen per uur) wordt gekregen. Het "grip and handling" systeem van de buisfolie werkt onafhankelijk van het (warmte) krimp systeem. Op deze manier zal de krimpfase niet beïnvloed worden door de "grip en handling" fase, waardoor een maximale betrouwbaarheid op het gebied van slijtvastheid van onderdelen en kabels wordt verkregen. FG120

RING KRIMPMACHINE FG120 combineert een hoge productiviteit met een laag verbruik en vertegenwoordigt de nieuwste technologische oplossing in de verpakkingsindustrie. Deze met vier gasbranders uitgeruste machine die het product door het z.g.n. "geblazen warme lucht proces" van krimpfolie voorziet beschermt deze tegen barre weersomstandigheden en/of andere invloeden die het product kunnen schaden. Om de bescherming en stabiliteit te verbeteren, kan het apparaat worden voorzien van een speciale pallethefinrichting, gecombineerd met een afzuigsysteem, die de folie op een betrouwbare manier aan de onderzijde van de pallet klemt. Door zijn ontwerp en aangenomen fabricage criteria, kan deze machine eenvoudig in een productielijn worden geplaatstT100 / T110

DRAAITAFEL THERMO-KRIMPMACHINE T100 / T110 is geschikt voor het verpakken met krimpfolie van gepalletiseerde producten van verschillende aard en grootte. De noodzaak om de stabiliteit en de veiligheid van de lading te waarborgen tijdens het transport en opslag maakt de draaitafel thermisch krimpmachine een onmisbaar hulpmiddel voor een correcte product behandeling.

TECHNISCHE UITVOERING

T100 GAS
Deze machine is zeer gemakkelijk in gebruik. De "operator" zet de reeds van een krimphoes voorziene pallet op de draaitafel en start de automatische krimpcyclus met de startknop op het bedieningspaneel. Tijdens de krimpfase kan, afhankelijk van de palletvorm, de draaisnelheid variëren om het krimpen van de folie te optimaliseren en daarmee een optimaal resultaat garanderen. De draaischijf Mod. T100 is, volgens de vereiste voorschriften, voorzien van alle beveiligingssystemen.


T110 ELECTRISCH
Deze machine is elektrisch aangedreven en zeer veilig en praktisch. De machine is gemakkelijk in gebruik, zodat slechts één operator de pallet op de draaitafel kan plaatsen en de krimpcyclus kan starten. De machine is veilig in gebruik en kan gemakkelijk verplaatst en getransporteerd worden naar de plek waar deze nodig is. Met betrekking tot het product en de foliekenmerken is het ook mogelijk om het krimpproces te personaliseren door het instellen van parameters.
 


 

FE60

ELEKTRISCHE THERMO-KRIMPOVEN FE60 wordt electrisch verwarmd en werkt volgens het hete lucht proces om de krimpfolie te verwarmen waarmee veelzijdige productiemogelijkheden worden gegarandeerd. De folie beschermt en stabiliseert het product tegen barre weersomstandigheden en/of andere invloeden die het product kunnen schaden. Om de bescherming en stabiliteit te verbeteren, kan de machine worden voorzien van een speciale pallet hefinrichting, gecombineerd met een afzuigsysteem, die de folie op een betrouwbare manier aan de onderzijde van de pallet klemt. Door zijn ontwerp en fabricagecriteria, kan deze machine eenvoudig in een bestaande productielijn worden geplaatst. FMC

De FMC KAMEROVEN met een productie van 60-70 pallets per uur is verkrijgbaar in twee verschillende versies : gas of elektrisch.
De oven bestaat uit twee delen:

1.   Een constant automatisch gecontroleerde krimpkamer waarin de pallets worden geplaatst waarna de folie wordt gekrompen.

2.   Een laterale verbrandingskamer (gas) / verwarming kamer (elektrische).
Deze produceren een hoge en constante warmte en controleert zelf de hete luchtcirculatie in de krimpkamer . De deurdikte is dusdanig ontwikkeld dat deze het energetisch verbruik, door zijn isolerende werking, omlaag brengt. Dankzij de aanwezigheid van een warmtewisselaar worden de verdampingsgassen, bij de gasversie, niet bloot gesteld aan de directe omgeving. 


 

AV2

SHRINK BANDING MACHINE AV2 is geschikt voor het bandoleren met krimpfolie van pakketten die kunnen variëren van afmeting in hoogte en lengte. De machine bandoleert, last en snijdt automatisch de krimpfolie met behulp van een op de machine aangepaste voorziening. Deze klemt de twee uiteinden van de rollen folie en plaatst deze op de gewenste hoogte waarna de uiteinden worden gelast om een filmgordijn te vormen. De pallet wordt in lengterichting getransporteerd waarbij de folie zich om het pakket vormt en voor een correcte verpakking zorgt. Daarna sluiten de sealbalken achter de pallet, waardoor de vier verticale zijden zijn gebandoleert.